Csatlakozz a közösséghez!

Készíts blog-ot,
írj kommentet,
keress barátokat,
lépj be a klubba!

> Belépés < > Regisztráció <

Mickey Mania (MD)

2013.04.26. 17:42 >>>> safranek >>>> RETRO, SEGA >>>> : 2188 : 0


Szoktad nézni vasárnap délutánonként a Disneyt?
Netán volt már olyan kínzó érzésed a műsor végén, hogy nem bírod ki Mickey Mouse nélkül a következô vasárnapig?
Ha igen, akkor nyugodj meg, itt van ez a jó kis játék, amivel bármikor és bárhol átélheted a feketefülű egér kalandjait.
Amibôl lesz éppen elég, hiszen Miki barátunk nem éppen mindennapi kalamajkába keveredett. A dolog azzal kezdôdött, hogy egy esôs és hideg napon elôkapta legkedvesebb könyvét, majd beült legkedvesebb karosszékébe és a nagy olvasás közben remekül elaludt, persze nem azért, mert a könyv nem volt túl izgalmas vagy ilyesmi, egyszerűen csak elaltatta az esô monoton kopogása az ablakon.


Amikor Miki felébredt, meglepetten tapasztalta, hogy nem otthon van, hanem egy kis faluban, ahol az eget sötét felhôk borítják, villámok cikáznak, mindenfelé barátságtalan csupasz fák vannak, egyszóval nem egy kimondottan idilli hangulatú helyre csöppent.
Hirtelen egy sikoly hasított bele a levegôbe, Miki odanézett és döbbenten azt látta, hogy egy kislányt egy igencsak gonosz kinézetű szörny éppen ebédnek kíván elkészíteni. Ez már kissé sok volt neki, hirtelen odafutott a szörnyhöz és speciális ugrásos támadását alkalmazva azt rövid idôn belül kiütötte.
Ezután a kislánnyal folytatott rövid beszélgetésbôl megtudta, hogy a falut eddig védelmezô varázslatos kristályt egy gonosz fantom elrabolta aki most az egész területet uralja.
A kristály nélkül pedig a falu és a környezô völgyek tönkrementek és eluralkodott rajtuk a gonosz varázslat.
Miközben a kislány elmondta történetét Mikinek, bájosan nézett rá, majd a végén halkan megjegyezte: „esetleg Te segíthetnél rajtunk”. Egy ilyen küldetést természetesen egy vérbeli egér gondolkodás nélkül elfogad, így Miki elvállalta, hogy megkeresi a gonosz fantom kastélyát és onnan visszaszerzi a varázslatos kristályt.
Innentôl kezdve csak a mi ügyességünkre és kitartásunkra van bízva, hogy Mikinek sikerül-e célját elérnie. Összesen 14 pályán kell átjutnunk, hol mászva, hol futva, hol úszva.
Az ellenfelek elôl elfuthatunk, de ha a szükség úgy hozza, egerünk speciális ugró támadásával kiüthetjük ôket. A pályákon igen sokféle tárgyat találhatunk, melyeket felhasználhatunk célunk eléréséhez. Kapcsolók, rugók, ládák, téglák és még sok minden várja, hogy Miki, pontosabban mi megtaláljuk és felhasználjuk ôket.. Miki egér azonban nem csak az ügyességére hagyatkozhat. Vannak olyan speciális feladatok, amiket csak a megfelelô varázstárgyak felkutatása után a megfelelô varázslattal lehet megoldani.
Meg kell találnunk a varázslatos fuvolát (nem tévesztendô össze egy másik rokon darabbal), amivel a már egyszer teljesen felderített pályáról a térképre térhetünk gyorsan vissza.
Találunk majd icike-picikévé csökkentô varázsitalt is. A varázskötél fellelésével lehetôségünk lesz bármelyik falon felmászni mindenféle nehézség nélkül.
A varázsbab megszerzése nélkülözhetetlen lesz, mivel csak annak segítségével juthatunk be végül a fantom kastélyába. De jó szolgálatot tesz majd az a kis cipô, aminek segítségével egyszerűen tudunk a felhôkön közlekedni.
A játékhoz igen sok idô és kitartás szükséges, mert bizony nem túl könnyű.
A játék során kódot nem kapunk, viszont tetszôleges folytatási lehetôségünk van. A grafika és az animációk szépen kidolgozottak, a pályák és a feladatok ügyesen megtervezettek.
Egy biztos: Miki egér nagy feladata minden platformjátékot kedvelô játékos számára nagy kihívás, nagy kaland és nagyon jó szórakozás.

Sorry, there is a glitch in the system. The webmaster has been notified of the issue.