Csatlakozz a közösséghez!

Készíts blog-ot,
írj kommentet,
keress barátokat,
lépj be a klubba!

> Belépés < > Regisztráció <

Streets of Rage 3 (MD)

2013.03.18. 17:48 >>>> safranek >>>> RETRO, SEGA >>>> : 5158 : 0


A verekedős játékokból sohasem lehet eleget írni. A mostani nagy láz ugyan a Mortal Kombat II miatt van, de ha valaki ezt megunná, akkor bőven talál egyéb verekedős stuffot is SEGA-ra.


A Streets of Rage már némi múltra tekint vissza, hiszen ez az ismertető a harmadik részt szeretné bemutatni. A főgonosz természetesen ismét a titokzatos MR. X, aki ugyan eltűnt a színről, de titokban új gonoszságokon töri elvetemült fejét. Egy legális vállalkozás – a RoboCy Corporation – mögé bújva titkos kutatásokat folytat Dr. Dahm segítségével.
A titkos tervük az, hogy az emberre megtévesztésig hasonlító robotokkal helyettesítik szépen sorban a város vezetőit, hogy ezek után "távirányítással" átvegyék a hatalmat. A Szindikátus a rendőrség erőinek lekötésére jól frekventált helyeken bombákat helyezett el, ezzel elterelve a figyelmet MR. X titkos üzelmeiről.

A játék elindítása után a címképernyőn választhatunk egy vagy kétjátékos üzemmódot, és beállíthatunk néhány opciót is (életek száma, nehézségi szint, stb.). Ha van két joypadunk, akkor ketten vállvetve tudjuk jobb belátásra bírni a rosszfiúkat(lányokat). 
Érdekességként szeretném megemlíteni, hogy ha kedvünk szottyan a barátunkat kihívni egy küzdelemre, akkor erre is lehetőséget ad a program (Battle opció).
Start után a figuránkat kell kiválasztanunk. Négy szereplő közül tudunk választani. Itt megnézhetjük minden versenyző öt különféle adottságát (sebesség, erő, ügyesség, ugrási képesség, reakcióidő), testsúlyát és magasságát.
1. Blaze Fielding
Az csinos ex-zsaru leányzó, már egynéhányszor hűvösre tetette MR. X-et. Most magándetektívként dolgozik. Mikor meghallotta, hogy a Szindikátus elrabolta régi barátját, a rendőrfőnököt, rögtön tudta, hogy mi a dolga. 
2. Dr. Zan
Dr. Dahm korai kísérleteinek egyik szüleménye. Dr. Zan egyszer régen kíváncsiságból belenézett a RoboCy Corporation számítógépének titkos aktáiba, és felfedezte, hogy mire is megy ki valójában a játék. Tudta, hogy a Szindikátust egyszer s mindenkorra meg kell fékeznie valakinek, hiszen a rendőrség erre képtelen. Látogatást tett Blaze-nél, és felajánlotta a segítségét.
3. Axel Stone
Blaze partnere volt egy ideig, de a Szindikátus második bukása után elhagyta a várost, hogy valahol egy küzdősport iskolát nyisson. Blaze segélykérő levelét megkapván sietve tért vissza a városba.
4. Eddie "Skate" Hunter
Adam Hunter, az idősödő rendőrtiszt fia. Mivel Adam nem tudta vállalni a személyes küzdelmet, a fiát – Eddie-t – küldte el. Alapos leszámolnivalójuk van a gengszterbandával, mivel korábban Adam-ot elraboltatta, majd csaléteknek használta a Szindikátus, hogy tőrbe csalja Blaze-t és Axel-t. Szabadulása után bosszút esküdött Adam. 
Ennyit a szereplőkről. Talán egy kicsit sok is, de hát mit írjak egy egyszerű verekedős programról egy oldalon keresztül?
A szokásos – Golden Axe-hoz hasonló – stílusban íródott programban alaposan lestrapálhatjuk szegény joypadunkat.
A tűzgombok a következő funkciókat látják el.
Az "A" gomb a speciális fegyvert aktiválja, ami minden szereplőnél más és más. Ezt csak akkor használjuk, ha az energiánkat jelző csík mellett lévő kis kék jelzés felett az O.K. felirat villog. Ha ennek feltöltődése előtt használjuk, akkor az energiánkból vesz el egy kis darabot.
A "B" gomb a normál ütés-rúgás stb., míg a "C" gombbal ugrásra tudjuk bírni figuránkat. 
A különféle ütések és rúgások kombinációi hamar kitapasztalhatóak.
A terepen különféle tárgyak felrúgásával szerezhetünk kaját és extra fegyvereket, bár ezeket úgyis biztosan tudjátok.

A grafika kellemes, bár nem túl egyedi, a hanghatások a szokásosak. Igazából többet nem is érdemes írni a programról, aki szereti az ilyen jellegű stuffokat, az próbálja ki, aki meg nem, az...
Sorry, there is a glitch in the system. The webmaster has been notified of the issue.